img img img

Siloz Port Galati

Siloz-Port Docuri Galati – Port fluvio-maritim situat pe malul stang al Dunarii, la Km 150.

TTS Porturi Fluviale S.R.L. a achizitionat la sfarsitul anului 2006, un siloz de cereale cu o capacitate totală de 25.000 tone (baza grau), având multiple facilităţi. Silozul a fost proiectat de Anghel Saligny, si construit în perioada 1884-1891 fiind inscris in lista monumentelor istorice din Romania.

Constructia este din caramida, iar cele 336 de celule dispuse in forma de fagure sunt construite din placi de beton armat. Celulele au capacitati diferite de 50 to, 60 to, 90 to si 100 to si permit depozitarea mai multor tipuri de produse agricole in acelasi timp.

Amplasamentul ofera, prin reteaua de drumuri si reteaua de cale ferata, conexiune cu intreg teritoriul tarii, precum si intreg teritoriul Republicii Moldova si implicit Federatia Rusa si Ucraina.

Siloz Port Docuri Galati este specializat in operarea cerealelor, cu posibilitate de stocare si tranzit din vagoane de tip cale larga, in vagoane de tip cale normala si invers. Operatiunile de incarcare/descarcare nave/barje/slepuri se desfasoară in danele 31 si 32 din Port Docuri Galati (pot fi operate nave de pana la 7000 to in functie de cotele apelor Dunarii).

Siloz Port Docuri Galati este dotat cu:

  • Ponton de acostare;
  • Laborator echipat pentru preluarea mostrelor si pentru stabilirea indicilor de calitate a marfurilor receptionate/livrate;
  • Cantar electronic auto de 60 to si CF de 100 to;
  • Cantar flux continuu;
  • Sistem de paza si supraveghere video.

In cadrul Siloz-Port Docuri Galati este implementat un sistem de securitate al facilitatii portuare (ISPS), in conformitate cu normele interne si internationale privind securitatea si protectia navelor maritime si a porturilor (facilitatilor) unde opereaza acestea.